Array
(
    [url] => varens
)
Ruhé Varens | Varens | Gecertificeerde kwekerij gevestigd in de buurt van de bloemenveiling Flora Holland in Aalsmeer

Varens

Hmm, Frisse Lucht..

Varens staan bekend om hun luchtzuiverende werking. Het is wetenschappelijk aangetoond dat ze de lucht gezonder maken, schadelijke gassen neutraliseren en de luchtvochtigheid verbeteren.

(Groene) Planten zijn helemaal hip en trending en zeker nu er veel vanuit huis gewerkt wordt, mag een mooie Varen of Alocasia niet ontbreken in de huiskamer of je kantoor. Wist je dat er ook veel varens zijn voor in de tuin of op je balkon of terras?

Varenfamilie

De varen is een oeroude plantsoort. Sommige soorten zijn uitgestorven en alleen bekend als fossiel. Momenteel zijn er in het wild zo'n 12.000 soorten bekend en in de horticultuur 'slechts' 150.

Als je de stamboom van de varen, oftewel 'Pteridophyta', bekijkt dan wordt er onderscheid gemaakt tussen de 'varenachtigen' (Lycopodiatae * Equisetatae * Psilotatae) en de 'echte varens' (Filicatae).

Kenmerkend van de varens is dat zij geen bloemen of zaden maken om zich voort te planten. Varens maken sporen. Deze zijn te vinden bij de oudere planten onderop het blad. Uit deze sporen kunnen nieuwe varens ontstaan, maar alleen als de omstandigheden ideaal zijn.